Universitas Melbourne Laju ditampa, pangakuan, SPP, réngking

Universitas Melbourne mangrupikeun salah sahiji lembaga riset luhur di Australia, sareng di dieu, urang parantos ngabahas tingkat katampi sareng syarat pangakuan.

Diadegkeun dina pertengahan abad ka-19, Universitas Melbourne mangrupikeun lembaga panalungtikan anu terkemuka di dunya di Australia. Universitas Melbourne nawiskeun kursus sarjana sareng pascasarjana di daérah pangajaran anu béda.

Unggal taun, rébuan budak sakola luhurs sareng mahasiswa pascasarjana dilarapkeun ka Universitas Melbourne, sareng ngan ukur sababaraha anu suksés dina usahana. 

Nyaho tingkat katampi di Universitas Melbourne penting upami anjeun badé diajar di dinya. Salaku universitas anu rengking luhur di Australia, lembaga riset ieu henteu selektif sapertos elit Ivy atanapi paguron luhur sanés di dunya.

Tapi patarosanna, kumaha selektif Universitas Melbourne, sareng naon standar pikeun nyumponan syarat asupna pikeun studi sarjana sareng pascasarjana?

Dina tulisan ieu, anjeun bakal mendakan jawaban kana patarosan di luhur sareng seueur deui ngeunaan Universitas Melbourne.

Universitas Melbourne Laju ditampa

Ngeunaan Universitas Melbourne

Universitas Melbourne nyaéta lembaga panalungtikan umum anu inovatif di Melbourne, Australia. Universitas ieu diadegkeun dina 1853 sareng éta pangkolotna di Victoria sareng pangkolotna kadua di Australia.

Universitas ieu ngagaduhan tujuh kampus di metropolitan Melbourne sareng di sakuliah Victoria. Kampus utama U Melbourne perenahna di Parkville, sareng kampus sanés di Burnley, Southbank, sareng Werribee. 

Kampus Creswick sareng Dookie mangrupikeun tempat U Melbourne nawiskeun kursus tatanén sareng kehutanan, sedengkeun kampus Shepparton ngagaduhan Fakultas Kedokteran, Kedokteran Gigi sareng Élmu Kaséhatan universitas.

U Melbourne ngagaduhan pendaptaran murid anu ageung. Pendaptaran umum di Universitas Melbourne ngandung langkung ti 54,000 mahasiswa sarjana sareng pascasarjana. U Melbourne ogé imah rébuan mahasiswa internasional ti leuwih 150 nagara.

Ogé Baca: Beasiswa Universitas Melbourne pikeun Siswa Internasionals

Fakultas di Universitas Melbourne

Universitas Melbourne nawiskeun ratusan kursus di tingkat sarjana sareng lulusan. Universitas riset dikelompokeun kana sapuluh fakultas.

Fakultas di Universitas Melbourne nyaéta Fakultas Arsitéktur, Gedong sareng Perencanaan, Fakultas Téknik sareng Téknologi Inpormasi, Sekolah Pascasarjana Atikan Melbourne, Fakultas Ékonomi, sareng Fakultas Seni Rupa sareng Musik.

Sésana nyaéta Sakola Hukum Melbourne, Fakultas Élmu, Fakultas Kedokteran, Kedokteran Gigi, sareng Fakultas Kedokteran Hewan sareng Élmu Pertanian.

Peringkat Universitas Melbourne

U Melbourne dianggap salah sahiji sakola umum anu paling luhur di Australia sareng di dunya. U Melbourne nyaéta lembaga panalungtikan anu unggul di dunya sareng anggota Universitas 21, Group of Eight, McDonnell International Scholars Academy di Washington University, sareng Association of Pacific Rim Universities.

Numutkeun kana U.Snews and World Report, Universitas Melbourne rengking 1st salaku universitas global pangsaéna di Australia, 1st di Australia / Selandia Anyar, sareng 25th di dunya.

U Melbourne nempatan posisi 33rd dina Times Higher Education World University Ranking. Sareng dina peringkat panganyarna tina QS World University Ranking, U Melbourne rengking 33rd.

Peringkat subjék U Melbourne (U.Snews & World Report)

  • #66 dina élmu pertanian
  • #16 dina seni sareng kamanusaan
  • #31 dina biologi sareng biokimia
  • #57 dina biotéhnologi sareng mikrobiologi terapan
  • #22 dina neurosains sareng paripolah
  • #9 dina kasakit tepa
  • #44 dina biologi sél
  • #34 dina ubar klinis
  • #11 dina imunologi
  • #56 dina ékonomi sareng bisnis
  • #51 di lingkungan / ékologi
  • #66 dina rékayasa sipil
  • #69 dina élmu komputer

Naha Kuring Kudu Diajar di Universitas Melbourne?

Universitas Melbourne rengking diantara 100 paguron luhur di dunya, sareng aya sababaraha alesan pikeun diajar di U Melbourne.

Lamun datang ka kursus sarjana jeung pascasarjana, U Melbourne nawarkeun leuwih 100 dina sagala rupa widang ulikan. Salian ti nawiskeun kursus anu pangsaéna dina tingkat sarjana sareng pascasarjana, U Melbourne mangrupikeun universitas anu pangsaéna di Australia.

U Melbourne rengking dina 40 paguron luhur di dunya ku Times Higher Education, QS World University Ranking, sareng U.Snews & World Report.

Universitas Melbourne perenahna di salah sahiji kota anu paling indah di dunya. Salila sababaraha taun, Melbourne parantos dianggap tempat anu sampurna pikeun diajar. Ieu dibuktikeun ku jumlah mahasiswa internasional anu ayeuna didaptarkeun di Universitas Melbourne.

U Melbourne boga fasilitas pangalusna pikeun akademisi jeung intensif. Anggota fakultas sareng profésor universitas éta ahli dina rékayasa, élmu kaséhatan, kedokteran hewan, bisnis, sareng seni.

Diajar di U Melbourne mangrupikeun pangalaman anu unik. Di kampus, U Melbourne nyayogikeun dasar-dasar pikeun mahasiswa. Universitas nyayogikeun pilihan perumahan, aula makan, komunitas mahasiswa sareng klub, sareng sumber anu ngadukung.

Universitas Melbourne diakuan sacara global salaku lembaga anu ngagaduhan tingkat padamelan lulusan anu luhur. Lulusan U Melbourne padamelan di séktor anu béda-béda di sakumna dunya ngan ukur dina sababaraha bulan kalulusan.

U Melbourne nyetél dina jalur anu leres pikeun suksés. Universitas Melbourne mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun diajar pikeun mahasiswa anu gaduh ambisi ngawangun karir hareup dina rékayasa, ubar, hukum, élmu, seni sareng kamanusaan, jsb.

Diajar di Universitas Melbourne mangrupikeun investasi akademik anu seueur mangpaat.

Laju ditampa di Universitas Melbourne

Paguron luhur di dunya selektif pisan nalika datang ka pangakuan. Salaku conto, para elit Ivy dipikanyaho gaduh tingkat katampi anu caket kana angka tunggal.

Tingkat ditampa Universitas Melbourne masihan kapercayaan ka calon mahasiswa. Laju ditampa sacara umum di Universitas Melbourne diperkirakeun 70-80%.

Nanging, U Melbourne henteu ngaluarkeun statistik pangakuan resmina, sareng tingkat katampi 70-80% ngan ukur perkiraan tina pengamat.

Kalayan tingkat katampi sapertos kitu, éta nunjukkeun yén Universitas Melbourne nolak sakitar 20-30% pelamar. 

Ngalamar dianggap kalapa pikeun pangakuan kana U Melbourne upami aranjeunna nyumponan sarat éntri. Prosés anu sami manglaku ka mahasiswa internasional anu hoyong diajar di Universitas Melbourne.

Ogé Baca: 7 Pasantrén Pangalusna di Melbourne Australia

Syarat Grendeng pikeun Sarjana 

Syarat asupna Universitas Melbourne kedah dicumponan sateuacan murid nampi pangakuan kana gelar sarjana.

Janten naon syarat éntri pikeun U Melbourne?

Pikeun mahasiswa ngalamar gelar sarjana di Universitas Melbourne, aranjeunna kedah gaduh;

  • Réngsé sareng nampi tanda standar dina unggal mata pelajaran anu dipikabutuh pikeun gelar.
  • Ngalamar kedah parantos réngsé Sertipikat Pendidikan Victoria (VCE) atanapi anu sarimbag.
  • Kéngingkeun ATAR minimum atanapi sarimbagna pikeun pangakuan kana gelar, kecuali pelamar anu layak pikeun skéma éntri khusus U Melbourne.
  • Ngalamar kedah ngalengkepan sarat tambahan pikeun gelar
  • Nyugemakeun sarat basa Inggris (kalayan skor anu diperyogikeun dina TOEFL, IELTS, PTE, CAE, sareng CPE)

Kumaha nerapkeun ka U Melbourne

Prosés aplikasi pikeun Universitas Melbourne saderhana sareng unik. Punten tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap pikeun ngalengkepan aplikasi ka U Melbourne.

Lengkah 1. Pilih Kursus

U Melbourne nawiskeun rupa-rupa kursus sarjana. Universitas nawiskeun program sarjana dina seni, biomedis, desain, musik, seni rupa, kaséhatan lisan, dagang, jsb. 

Milarian gelar sarjana anu anjeun pikahoyong sareng pariksa sarat éntri. Pastikeun anjeun gaduh kualifikasi akademik anu diperyogikeun pikeun program pilihan anjeun di U Melbourne.

Lengkah 2. Pariksa Status Eligibility

Salajengna, pariksa naha anjeun mahasiswa domestik anu digolongkeun ku Universitas Melbourne. Siswa domestik nyaéta warga Australia atanapi Selandia Anyar, warga Permanén Australia atanapi anu gaduh Visa Kamanusaan Permanén Australia.

Lengkah 3. Larapkeun ngaliwatan VTAC

Universitas Melbourne nganggo aplikasi Victoria Tertiary Admission Center (VTAC).

Aplikasi VITAC biasana dimimitian dina awal Agustus unggal taun. Anjeun tiasa nerapkeun dugi ka dalapan kursus, sareng pastikeun anjeun daptar kursus-kursus dina urutan pilihan. Larapkeun awal ka Universitas Melbourne sateuacan deadline aplikasi anu pas.

Lengkah 4. Pariksa Eligibility pikeun Skéma Entry Husus

Salaku mahasiswa domestik, anjeun tiasa ngalamar Aksés Melbourne upami anjeun layak.

Siswa domestik anu layak pikeun Aksés Melbourne nyaéta jalma anu ngagaduhan kasang tukang kauangan, kaayaan susah, cacad atanapi kaayaan médis, warga désa atanapi terpencil, jsb.

Lengkah 5. Milarian Beasiswa

Sakali anjeun ngalengkepan aplikasi via VTAC, anjeun bakal dianggap sababaraha beasiswa di U Melbourne. Anjeun tiasa dilélér Beasiswa Canselor Melbourne atanapi dianggap Beasiswa Aksés Melbourne upami anjeun ngalebetkeun aplikasi SEAS ngalangkungan VTAC. 

Lengkah 6. Rencanana Akomodasi Anjeun

Upami anjeun nampi tawaran pangakuan ti Universitas Melbourne, anjeun kedah ngamimitian ngarencanakeun akomodasi di kampus. Sarjana disayogikeun ku sababaraha pilihan perumahan di kampus utama U Melbourne.

Syarat Pendaftaran pikeun Murid Internasional

Pikeun mahasiswa internasional ngalamar gelar sarjana di Universitas Melbourne, aranjeunna kedah gaduh;

  • Ngabéréskeun Sertipikat Pendidikan Victoria (VCE) atanapi sarimbagna dina kualifikasi akademik internasional.
  • Ngalamar kedah nyumponan sarat tambahan pikeun program pilihanna, anu kalebet mata pelajaran prasyarat, tés, kiriman portofolio, wawancara atanapi audisi.

Klik Ieuh pikeun ningali langkung seueur syarat éntri pikeun mahasiswa internasional.

Syarat Kekecapan Inggris

Upami anjeun kedah ngalebetkeun skor tés kamahéran basa Inggris salaku bagian tina sarat éntri anjeun, ieu mangrupikeun tés sareng skor anu tiasa ditampi.

  • TOEFL (Paper-Based) skor minimum 577
    • Berbasis Internét: skor minimum 79
  • IELTS: skor minimum 6.5 (henteu aya band kirang ti 6.0)
  • Tes Jalma Basa Inggris (PTE): skor minimum 58
  • Cambridge English, Advanced/Sertifikat dina Advanced English: skor minimum 176
  • Cambridge C2 Proficiency: skor minimum 180

Kode lembaga TOEFL U Melbourne: 0974

Naon Laju Ditampa pikeun Siswa Internasional di Universitas Melbourne?

Universitas Melbourne mangrupikeun tempat pikeun rébuan mahasiswa internasional. U Melbourne mangrupikeun komunitas anu rupa-rupa, kalayan langkung ti 150 nagara diwakilan di kampus.

Numutkeun statistik, mahasiswa internasional ngadamel 44% tina awak mahasiswa di Universitas Melbourne. U Melbourne mangrupikeun tujuan anu dipikaresep pikeun mahasiswa internasional anu sumping ka Australia pikeun diajar.

Laju ditampa sacara umum di Universitas Melbourne sakitar 70-80%. Kusabab 44% tina awak mahasiswa di U Melbourne mangrupikeun mahasiswa internasional, éta nunjukkeun yén mahasiswa ti luar Australia mikaresep bagian anu lumayan tina tingkat pangakuan universitas.

Siswa internasional anu milari pangakuan ka Universitas Melbourne kedah nyumponan sarat éntri pikeun program pilihanna sateuacan aranjeunna tiasa nerapkeun ka U Melbourne. 

Nanging, nyumponan syarat asupna pikeun kursus di Universitas Melbourne henteu ngajamin pangakuan. U Melbourne nganggap sababaraha faktor sateuacan mahasiswa nampi tawaran pangakuan ti universitas.

Ogé Baca: Daptar Paguron luhur di Australia sareng PhD dina Élmu Data

Syarat Éntri pikeun Studi Pascasarjana

Upami anjeun badé diajar di tingkat pascasarjana di U Melbourne, anjeun kedah nyumponan sarat éntri sateuacan anjeun tiasa ngalamar kursus panalungtikan pascasarjana.

Janten naon syarat éntri pikeun ngalamar kursus panalungtikan pascasarjana?

  • Anu mimiti, anjeun parantos réngsé sahenteuna kursus Sarjana Australia opat taun atanapi sarimbag internasional.
  • Anjeun kedah gaduh rata-rata langkung luhur ti 75% dina taun ahir kursus Sarjana anjeun.
  • Anjeun kedah parantos réngsé proyék panalungtikan / komponén anu nyababkeun 25% tina padamelan taun anjeun dina taun ahir ulikan sarjana atanapi tingkat master.
  • Upami anjeun kedah nyumponan sarat basa Inggris U Melbourne, anjeun tiasa nganggo TOEFL, IELTS, Pearson Test of English, atanapi Cambridge English, Advanced/Sertifikat dina Basa Inggris Lanjut.

Punten dicatet yén sababaraha kursus pascasarjana tiasa gaduh sarat éntri anu langkung luhur atanapi langkung, ogé prosés pra-aplikasi.

Universitas Melbourne SPP sareng Biaya

Di handap ieu perkiraan biaya pikeun sataun akademik di Universitas Melbourne.

 Siswa Domestik
Kamanusaan, Seni Visual, Kaperawatan jsb.AUD 3,950
Matematika, Pertanian, Komputasi jsb. AUD 7,950
Kedokteran, Kedokteran Gigi, Élmu Pangajaran sarta Palatihan Atikan jsb.AUD 11,300
 Murid internasional
Sarjana SeniAUD 36,000-42,000
ubarAUD 50,000-94,000

Alamat Kontak Universitas Melbourne

  • Alamat Sakola: Universitas Melbourne Grattan Street, Parkville, Victoria, 3010, Australia
  • Phone: + 61 3 9035 5511

Patarosan anu Sering Ditaroskeun ngeunaan Laju Ditampa di Universitas Melbourne

Di handap ieu patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan tingkat katampi di Universitas Melbourne.

Naha sesah lebet ka Universitas Melbourne?

Laju ditampa pikeun Universitas Melbourne diperkirakeun 70-80%, anu rada kompetitif. Nanging, tingkat katampi di Universitas Melbourne kirang selektif tibatan Universitas Sydney.

Naon rata-rata IPK pikeun asup ka Universitas Melbourne?

Kalayan IPK minimum 3.3 atanapi sarimbag, anjeun bakal dianggap pangakuan ka Universitas Melbourne. Universitas Melbourne ngagaduhan tingkat katampi anu kirang selektif sareng ngabutuhkeun pelamar pikeun nyumponan syarat asupna pikeun kursus khusus.

Naha mahasiswa internasional ditampi di Universitas Melbourne?

Leres, mahasiswa internasional ditampi di Universitas Melbourne. Ayeuna, mahasiswa internasional ngadamel 44% tina awak mahasiswa di U Melbourne, sareng aranjeunna asalna ti langkung ti 150 nagara.

Naon tingkat katampi pikeun Universitas Melbourne?

Laju ditampa pikeun Universitas Melbourne rada selektif. Laju ditampa U Melbourne diperkirakeun dina 70-80%. Sakitar 20-30% pelamar ka Universitas Melbourne ditolak pangakuan.

kacindekan

Kusabab mimitina di 1853, Universitas Melbourne tetep janten lembaga panilitian anu inovatif. U Melbourne mangrupikeun paguron luhur anu paling bergengsi di Australia sareng lembaga anu diakui sacara global.

Diajar di U Melbourne henteu sesah. Laju ditampa universitas kirang selektif tibatan paguron luhur sanés di dunya.

Upami anjeun ngagaduhan kualifikasi akademik anu diperyogikeun pikeun U Melbourne, maka aplikasi anu ngayakinkeun mangrupikeun anu anjeun peryogikeun pikeun asup ka universitas.

saran

Rujukan

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Anjeun Dupi ogé kawas