Iraha Skor AP Kaluar? Kabéh nu peryogi kauninga

Nalika skor AP kaluar? Upami ieu patarosan anjeun, maka anjeun kedah maca tulisan ieu dugi ka akhir sareng mendakan sadayana anu anjeun kedah terang.

Salami pendidikan kuliah prihatin, kalolobaan mahasiswa bakal ngalakukeun naon waé anu diperyogikeun pikeun asup ka sakola impianna. Biasana, ieu kalebet nyandak kursus Penempatan Lanjutan (AP) sareng salajengna SMA ujian pikeun persiapan kuliah. Baca langkung seueur pikeun langkung seueur ngeunaan kursus-kursus ieu sareng iraha anjeun bakal nampi hasil pikeun kursus-kursus ieu.

Kursus AP canggih merlukeun leuwih gawé, tapi lamun lulus ujian, Anjeun bisa earn kiridit keur kursus. Seuseueurna murid nyiapkeun ujian salami sababaraha bulan kanggo nampi peunteun anu saé.

Saatos Anjeun ilubiung dina ujian, Anjeun bisa jadi kakurangan tina salempang ngeunaan skor anjeun sarta ngajawab ngeunaan naha anjeun ngalakukeun ogé jeung naha anjeun cukup nyiapkeun ujian. Tapi hiji masalah worries anjeun leuwih ti nanaon sejenna. Nalika skor AP bakal kaluar?

Janten anjeun heran iraha anjeun bakal terang skor AP anjeun? Ngantosan tiasa sesah, khususna upami asup ka sakola impian anjeun gumantung kana lulus ujian. Kami parantos ngembangkeun pituduh ieu pikeun ngajawab sadaya patarosan anjeun anu aya hubunganana sareng skor AP supados anjeun tiasa nampi inpormasi saloba-gancang bari anjeun ngantosan.

Anjeun diajar pisan jeung milu dina ujian. Nanging, anu penting pisan pikeun anjeun nyaéta nalika skor AP kaluar. Janten anjeun tiasa terang skor anjeun

Nalika Naha Skor AP Kaluar

Émbaran ngeunaan AP Kelas jeung Ujian

Kursus-kursus AP nyertakeun rupa-rupa jejer, ti psikologi nepi ka sajarah Éropa sarta kadangkala ogé ngawengku komposisi basa Inggris. SMA anjeun mutuskeun kursus AP naon anu aranjeunna hoyong nawiskeun, janten upami anjeun resep kana kelas AP salami SMA anjeun, hubungi pembimbing sakola anjeun.

Kelas ieu béda ti biasa kelas SMA anjeun nyandak. Kursus-kursus AP nyayogikeun pendidikan anu dianggap tina anu ditawarkeun dina kuliah sabab kursus-kursus ieu dirancang pikeun ngagentos kursus kuliah upami anjeun lulus ujian.

Sanaos kursus-kursus ieu sigana pikasieuneun, aranjeunna masihan anjeun kasempetan pikeun ngabuktikeun diri ka sakola impian anjeun sareng nunjukkeun yén anjeun tiasa ngadamel tekanan kuliah.

Sanaos kelas-kelas ieu aya ancaman ujian intensif, upami anjeun henteu lulus ujian, anjeun moal gagal kelas AP anjeun. Lamun lulus ujian AP, anjeun bakal nyandak hiji kursus kirang sapanjang karir Anjeun.

Kanggo sabagéan ageung mahasiswa, nyandak kursus AP tiasa ngirangan biaya sareng nunjukkeun kesiapan pikeun pendidikan tinggi.

Upami sasmita anjeun henteu saé sapertos anu anjeun pikahoyong, anjeun henteu kedah ngabagi nilai anjeun sareng kuliah. Sanaos anjeun gagal dina ujian, panitia pamilihan bakal ningali kelas kelas anjeun sadayana pikeun nunjukkeun yén anjeun ngartos materi tapi gagal dina ujian.

Tapi ulah ngantep éta nyingsieunan anjeun kaluar kelas AP anjeun. Kalayan jumlah dedikasi sareng diajar anu pas, anjeun bakal siap lulus ujian.

Ogé Baca: Kumaha Lulus Ujian Sakola Perawat

Iraha Skor AP Kaluar?

Tanggal sékrési pikeun skor AP beda-beda ti nagara bagian ka nagara. Siswa anu diuji dina Administrasi 1 atanapi 2 biasana nampi skorna dina pertengahan Juli, sedengkeun siswa anu diuji dina Administrasi 3 henteu nampi skorna dugi ka Agustus.

Dina awal taun, tés dibagi kana tilu kategori:

  • Administrasi 1
  • Administrasi 2
  • Administrasi 3

Sakola anu kabuka pikeun diajar tatap muka digolongkeun dina Administrasi 1 atanapi Administrasi 2, sedengkeun sakola anu ngalih ka pembelajaran virtual pinuh digolongkeun dina Administrasi 3. Ieu bédana antara tilu administrasi:

  • Administrasi 1 ngalaksanakeun ujian kalayan kertas sareng patlot di rohangan ujian sakola sorangan, sapertos taun-taun sateuacana.
  • Administrasi 2 ngabagi murid kana sababaraha bagian sareng nyandak tés nganggo kertas sareng pensil di sakola, sedengkeun anu sanésna nyandak tés ampir dina komputer di sakola atanapi di bumi.
  • Administrasi 3 mangrupikeun tés virtual lengkep.

Kalayan sistem ganjil ieu, skor dileupaskeun dina waktos anu béda-béda sabab sakola sering naroskeun ka jalma anu tanggung jawab pikeun ngégél tés di bumi pikeun ngajaga aranjeunna aman salami pandémik. Hal ieu nyababkeun murid ngadagoan langkung lami tibatan kedah nampi peunteunna.

nu kuliah Board ngarencanakeun pikeun neruskeun administrasi tés standar, ngamungkinkeun siswa nyandak tés kertas-dikirimkeun di sakola. Uji coba lumangsung dua minggu dina bulan Méi.

Lamun ujian lumangsung sakumaha rencanana, siswa bakal nampa hasil tés maranéhanana antara pertengahan Juni jeung awal Juli jadi maranéhanana bisa ngarasakeun sesa usum panas tanpa hariwang ngeunaan hasil tés.

Naon skor AP anu saé?

Skor AP dibasajankeun 1-5, sareng 5 mangrupikeun skor pangluhurna.

Upami anjeun nampi 5 dina ujian AP, anjeun jelas ngaleuwihan ekspektasi sareng ampir dijamin dibebaskeun tina kursus nalika kuliah.

A 4 dina ujian AP hartina anjeun ogé kacida mumpuni. A kelas 4 ngabejaan dewan Pilihan nu geus earned hiji A- atawa B kelas dina ujian sarta nembongkeun yen Anjeun gaduh pamahaman alus ngeunaan bahan tangtu.

A tilu nyaéta skor lulus ahir pikeun ujian AP. Skor ieu sami sareng kelas B- atanapi C. Anjeun kedah pariksa sarat tina kuliah anu anjeun lamar, tapi kalolobaan akademi bakal nampi C salaku pengecualian kursus kuliah.

Upami anjeun nampi titik atanapi dua, anjeun henteu layak pikeun ngiringan kursus, tapi ulah ngantep éta nyingsieunan anjeun. Skor rendah henteu mangaruhan ditampa salami anjeun ngajaga skor luhur sadayana di SMA anjeun.

Salaku disebutkeun tadi, lamun gagal dina ujian, éta moal mangaruhan nilai ahir Anjeun. Henteu lulus ujian sanés hartosna nyerah kana sakola impian anjeun. Anjeun henteu dibebaskeun tina kursus kuliah, tapi upami anjeun ngahémat catetan kursus AP, anjeun bakal mimiti ngamimitian sadaya bahan kursus nalika anjeun ngamimitian ngalakukeunana di kuliah.

Kumaha Skor AP sareng Kelas Mangaruhan Pangakuan Kuliah

Nalika akademi mimiti nganggap aplikasi, skor AP jauh pisan. Nyandak kursus AP sareng kéngingkeun skor anu luhur dina kursus-kursus éta nunjukkeun panitia pamilihan yén pelamar tiasa ngalaman kursus akademik anu ketat dina kuliah.

Skor AP anu luhur ningkatkeun kasempetan pangakuan anjeun, tapi panitia pangakuan ogé nganggap skor GPA, SAT, sareng ACT anjeun sadayana.

Tapi kumaha kaayaan anjeun upami anjeun lulus kelas tapi henteu lulus ujian? Naha éta bakal ngancurkeun kasempetan anjeun pikeun asup ka sakola impian anjeun? Penting pikeun nyandak kelas AP upami anjeun tiasa sareng nyobian pangsaéna pikeun ujian, tapi skor AP henteu penting sapertos anu anjeun pikirkeun.

Skor anjeun dina ujian AP nangtukeun naha anjeun bakal dibebaskeun tina nyandak subjek nalika anjeun asup kuliah. Salaku conto, upami anjeun nampi 5 dina ujian Psikologi AP, anjeun nampi kiridit kuliah pikeun subjek éta.

Tangtosna, ieu beda-beda ti sakola ka sakola, janten anjeun kedah milarian syarat-syarat kuliah nalika anjeun ngalamar, tapi dasarna, sasmita anjeun nunjukkeun yén anjeun parantos ngawasa dina tingkat kuliah.

Upami anjeun gagal dina ujian, éta ngan ukur hartosna anjeun moal dibebaskeun tina kursus anu tangtu nalika anjeun lebet kuliah. Panitia pangakuan nyandak seueur faktor nalika nganggap calon mahasiswa.

Ulah ngantep sieun mungkin sasmita goréng ngajaga anjeun tina nyokot kelas AP. Skor tés henteu mangaruhan kasempetan pangakuan anjeun, sareng kursus-kursus ieu bakal masihan anjeun ide naon anu diarepkeun ti kuliah.

Laksanakeun anu pangsaéna pikeun kéngingkeun skor anu luhur, tapi upami henteu, éta sanés tungtung dunya. Sababaraha siswa kakurangan tina kahariwang pre-test, jadi Anjeun kudu ngarti yén anjeun moal judged solely on skor tés Anjeun.
Lamun meunang kirang ti skor diperlukeun, éta kénéh oke! Anjeun masih tiasa nerapkeun ka sakola anu anjeun pikahoyong, sareng sahenteuna anjeun gaduh kauntungan dina subjek ieu.

Ogé Baca: Iraha Waktosna pikeun Ngalamar Kuliah?

Tips pikeun meunangkeun skor AP pangalusna

Anjeun panginten panginten kumaha carana nyiapkeun ujian sapertos kitu. Ujian AP nguji sadayana anu anjeun pelajari di kelas, sareng anjeun tiasa bajoang pikeun nginget unggal detil sakedik. Untungna, urang boga a rencana hambalan-demi-hambalan anu pasti bakal ngabantosan anjeun suksés.

#1. Mimitian mimiti

Cara anu pangsaéna pikeun nyiapkeun ujian penting nyaéta ngamimitian diajar awal. Tinjau catetan anjeun saloba mungkin pikeun ngajaga inpormasi seger dina pikiran anjeun. Anjeun kudu tetep sirah anjeun nepi.

Pikeun ngagampangkeun panggunaan, anjeun tiasa nempatkeun catetan anjeun dina flashcards supados anjeun tiasa nyandak sareng anjeun sareng naroskeun patarosan ka diri anjeun salami waktos luang anjeun. Coba diajar materi sahenteuna sakali sapoé, naha éta 30 menit atawa sajam.

#2. Jieun grup ulikan

Nyandak kursus sareng babaturan sakelas anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun nyiapkeun ujian ieu. Émut yén anjeun sadayana damel babarengan pikeun tujuan anu sami. Palajaran kelompok ngabantosan anjeun fokus kana diajar. Gampang bingung nalika diajar nyalira.

Manggihan tempat sepi, tapi teu jadi sepi nu teu bisa ngobrol. Anjeun ogé tiasa nyetél wadah leutik pikeun ngumpulkeun sadaya telepon sélulér atanapi gadget anjeun supados anjeun henteu kaganggu.

Kelas kelompok ogé mantuan sabab unggal murid boga kaunggulan jeung kalemahan béda di kelas ieu. Ku diajar babarengan, anjeun tiasa ngabantosan batur dina hiji widang, sareng aranjeunna tiasa ngalakukeun hal anu sami pikeun anjeun.

#3. Fokus kana kalemahan anjeun

Penting pikeun diajar sadaya bahan, tapi nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun diajar bagian-bagian anu masihan anjeun waktos anu sesah. Anjeun hoyong gaduh yayasan anu padet sateuacan nyandak ujian ieu, sareng cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun éta nyaéta mastikeun yén anjeun terang sadayana.

Upami Sadérék ngarasa teu ngartos, Sadérék tiasa naroskeun naséhat ka sakelas atanapi naroskeun ka guru upami aranjeunna gaduh waktos ngajar di daérah ieu. Guru anjeun hoyong anjeun suksés ogé, janten tong sieun menta tulung upami anjeun peryogi.

#4. Ninggalkeun catetan sabudeureun imah

Tip ulikan ieu hususna mantuan lamun nuju nyandak ujian AP Basa Asing. Pasang inpormasi penting di sabudeureun bumi supados uteuk anjeun tiasa teras-terasan latihan.

Upami anjeun nuju diajar pikeun ujian basa, anjeun tiasa ngagantelkeun stiker kana barang-barang rumah tangga sareng nyobian namina dina basa asing. Anjeun ogé tiasa latihan nyarios basa sareng ngan ukur babaturan sakelas pikeun mariksa struktur kalimah sareng tata basa.

#5. Candak tés bohongan

Upami anjeun teu acan kantos nyandak ujian AP sateuacanna, ujian prakték bakal nyarioskeun naon anu bakal diarepkeun. Aya seueur situs wéb anu nawiskeun ujian prakték gratis, tapi hiji halaman wéb anu disebut ngalaksanakeun ujian AP nawiskeun rupa-rupa ujian prakték AP.

Situs ngagaduhan tab anu misah pikeun tiap topik, janten gampang pikeun milarian tés prakték anu leres. Aranjeunna bébas! Upami anjeun peryogi langkung seueur bahan diajar, anjeun ogé tiasa mendakan situs wéb anu nawiskeun kursus AP dina sababaraha mata pelajaran.

#6. Istirahat

Anjeun teu hoyong kaduruk kaluar dina bahan. Ku terus overloading otak anjeun ku informasi, Anjeun risiko ngagunakeun teuing jeung forgetting informasi penting nu peryogi engké. Istirahat di antara sesi diajar pikeun masihan uteuk anjeun istirahat.

Anjeun ogé hoyong mastikeun yén anjeun nuturkeun kursus-kursus anu sanés. Ngaluluskeun ujian penting, tapi sasmita anjeun sanés ngan ukur faktor anu dianggap panitia pamilihan.

Ogé Baca: 10 Proyék Pikeun Gelar Dina Administrasi Usaha

Patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan nalika skor AP kaluar

Pilari inpormasi langkung seueur ngeunaan ujian AP sareng iraha skorna bakal dileupaskeun? Di handap ieu aya waleran kami pikeun sababaraha patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan skor AP, kalebet "Iraha skor AP taun ieu bakal dileupaskeun?".

Iraha skor AP anjeun bakal dikirim ka kuliah?

Numutkeun kana Dewan Perguruan Tinggi, skor anjeun bakal ditampi dina pertengahan dugi ka akhir Juli saatos kuliah atanapi universitas didaptarkeun dina bagian "AP abdi". Deadline pikeun ngirimkeun hasil ka My AP haratis nyaéta 20 Juni.

Iraha skor AP taun ieu bakal diterbitkeun?

Sanaos béda-béda dumasar nagara, hasil AP taun ieu bakal dileupaskeun antara pertengahan Juni sareng awal Juli. Sedengkeun pikeun nalika skor AP bakal dileupaskeun, Dewan College geus ngomong yén bets mimiti skor AP bakal dileupaskeun di 7 am AND dina Juni-Juli pikeun taun ieu.

Ti 2020 dugi ka 2022, perkiraan tanggal pelepasan AP parantos ditunda kusabab krisis COVID-19, sareng sababaraha nagara ngalaman langkung telat tibatan anu sanés.

Dupi abdi tiasa ngirim skor AP sanggeus deadline?

Leres, anjeun tiasa ngalebetkeun sasmita AP kanggo biaya ngalangkungan Dewan Perguruan iraha waé saatos tanggal 20 Juni. Ngaliwatan Juni 20th, siswa bisa ngalebetkeun skor AP maranéhanana ka kuliah atawa universitas haratis ngagunakeun fitur kiriman skor bébas.

Naha skor AP kuring sateuacana kalebet dina laporan?

Leres, kuliah, program beasiswa, atanapi universitas anjeun tiasa ningali sadaya skor AP anu kapungkur nalika anjeun ngalebetkeun laporan skor anjeun. Nanging, upami anjeun henteu hoyong nunjukkeun skor, anjeun tiasa nyumputkeun atanapi ngabatalkeunana.

Dupi abdi tiasa nyandak deui ujian AP?

ujian AP ngan sadia dina sataun sakali, tapi anjeun bisa ulang ujian lamun anjeun teu puas ku hasil anjeun, tur anjeun tiasa nyandak ujian sababaraha kali. Punten dicatet yén unggal kelas anu anjeun tampa bakal dilaporkeun kacuali anjeun sacara khusus nyuhunkeun sasmita ditarik.

Kami henteu nyarankeun ngalakukeun ieu upami anjeun henteu gaduh dana pikeun ngarebut deui tés. Sasmita anjeun henteu goréng pikeun pangakuan sapertos anu anjeun pikirkeun, sareng prosésna tiasa mahal pisan upami anjeun ngulang ujian sababaraha kali.

Iraha skor AP bakal sumping? Kasimpulanana

ujian AP tiasa intimidating. Tés nyertakeun sadayana anu anjeun pelajari dina kursus khusus éta, sareng bahan diajarkeun di tingkat SD. Nanging, upami anjeun nyobian, prosésna tiasa mayar. Émut pituduh ieu nalika anjeun ngamimitian perjalanan AP sareng anjeun bakal suksés.

Rekomendasi:

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Anjeun Dupi ogé kawas