Kumaha Koméntar dina Flipgrid: Unggal Métode pikeun Murid sareng Guru! 2022

Naha anjeun bingung kumaha cara mairan kana aplikasi atanapi halaman wéb Flipgrid? Ieu mangrupikeun pituduh pikeun koméntar dina Wéb Flipgrid atanapi aplikasi pikeun mahasiswa.

Flipgrid mangrupikeun aplikasi pendidikan virtual anu ngamungkinkeun murid berinteraksi sareng pidéo babaturan sakelas sareng guruna pikeun mikirkeun tugas.

Téknologi pendidikan anu parantos aya.

Guru yakin yén eusi video dianggap sarana paling éféktif komunikasi jeung iklan. 

Dina pituduh ieu, kami sacara saksama ngabéréskeun salah sahiji masalah anu disanghareupan ku murid sareng guru nalika nganggo aplikasi ieu sareng éta cara mairan kana aplikasi atanapi situs wéb Flipgrid.

Di dieu anjeun bakal mendakan panjelasan dina pituduh léngkah-léngkah pikeun ngabantosan anjeun ngahontal ieu sacara gampang.

Linggih sareng terangkeun !!!

Ogé Baca: Kumaha cara nyerat Ujian Sakola Hukum

Ngeunaan Flipgrid

Flipgrid, sakumaha anu disebat ku pamekar, nyaéta aplikasi pembelajaran sosial anu ngagunakeun komunikasi pidéo salaku sarana pikeun nyiptakeun kursus, pelajaran sareng pangalaman diajar anu pikaresepeun. 

Sacara desain, aya pidéo anu disiapkeun ku pendidik anu katelah guru 

Dina Flipgrid, pendidik biasana nyiptakeun pidéo pelajaran sareng paréntah anu berkisar antara 15 detik sareng 1 menit ngeunaan topik anu tangtu.

Murid ningali kursus pidéo sareng ngaréspon deui nganggo pidéo anu dirékam sorangan anu berkisar antara 15 detik dugi ka 5 menit. Biasana, vidéo réspon siswa langkung panjang tibatan pidéo.

Aplikasi Flipgrid nyobian ngadopsi komunikasi visual normal anu mangrupikeun inti tina seueur pagelaran kelas normal. 

Aplikasi ieu sigana ngadopsi prosés di Microsoft Teams jeung Zum. Tapi teu siga dua, Flipgrid ngamungkinkeun pikeun ngirim sareng nampi pidéo.

Sanaos aplikasi ieu ngamungkinkeun pikeun ngirim sareng nampi pidéo, éta ngamungkinkeun pikeun koméntar. 

Handap, anjeun bakal manggihan cara mairan dina Flipgrid.

Saha anu tiasa nganggo Flipgrid?

Flipgrid kanggo murid sareng guru. Aplikasi ieu tiasa dianggo dina wéb, ios sareng telepon android.

Kumaha Koméntar Gawé dina Flipgrid?

Salah sahiji hal anu anjeun kedah terang ngeunaan koméntar Flipgrid nyaéta Flipgrid henteu ngadukung koméntar téks langsung.

Koméntar langsung dina Flipgrid nyaéta henteu-henteu.

Sadaya koméntar anu dilakukeun dina Flipgrid lumangsung dina bentuk koméntar pidéo. Ngan sababaraha pengecualian anu ngamungkinkeun koméntar tékstual dina pidéo. 

Tapi dasarna, Flipgrid museurkeun kana pidéo ku kituna, sadaya interaksi sapertos koméntar biasana dina bentuk pidéo anu dirékam sacara standar.

Jeung dina nyieun koméntar, koméntar ngan ukur tiasa dilakukeun salaku bagian tina réspon vidéo anjeun sorangan kana réspon pidéo murid atanapi guru sanés.

Naon hartosna éta henteu sapertos dina aplikasi konperénsi pidéo, anu ngamungkinkeun interaksi spontan, debat kasual atanapi paguneman tanpa nargétkeun réspon anu khusus, Flipgrid ngamungkinkeun henteu aya koméntar langsung.

Kumaha Koméntar dina Flipgrid

Kumaha Koméntar Siswa dina Wéb Flipgrid?

Situs wéb Flipgrid gampang dianggo pikeun guru tapi murid kedah nganggo aplikasi Flipgrid supados tiasa mairan.

Nanging, émut yén koméntar kana Flipgrid ngan ukur tiasa dilakukeun ku pidéo. 

Pikeun murid, aya dua cara murid tiasa berinteraksi sareng pidéo Flipgrid dina halaman wéb.

#1. Ngarékam pidéo Pikeun Tanggapan Ka Guru dina Wéb Flipgrid.

Salah sahiji cara pikeun mairan kana Flipgrid nyaéta ku ngarékam pidéo pikeun ngaréspon pidéo guru. Kieu kumaha cara ngoméntaran pidéo Flipgrid guru;

  • Pindah ka halaman Flipgrid abdi anjeun.
  • Asup ka akun anjeun nganggo metode anu anjeun pikahoyong atanapi, nganggo "kode gabung" anu parantos dibagikeun ku guru. Salah sahiji dua prosés ieu ngamungkinkeun anjeun asup kana rapat.
  • Upami anjeun ngiluan rapat nganggo metode login, anjeun bakal ningali halaman kalayan bagian "Grup Abdi sareng Pidéo Abdi". 
  • Pencét kana grup anu anjeun hoyong lebetkeun.
  • Sakali anjeun lebet kana grup, klik menu turun-handap.
  • Pilih topik anu anjeun badé mairan.
  • Sakali anjeun dina topik video, klik tombol "Rekam Tanggapan".
  • Ku ngalakukeun ieu, layar rekaman video bakal pop-up. Dina éta, anjeun bakal ningali wates waktos anjeun kedah ngarékam réspon pidéo anu diatur ku guru.
  • Pencét tombol beureum sareng ikon perékam pidéo pikeun ngamimitian ngarékam pidéo.
  • Saatos ngarekam video anjeun, marios deui, tambahkeun selfie, sareng detil sateuacan ngaklik Kirim.
  • Sakali anjeun ngalebetkeun réspon anjeun, réspon pidéo anjeun bakal muncul dina bagian réspon sareng réspon anu dikirimkeun ku murid sanés. 

Saatos léngkah ieu, anjeun bakal tiasa masihan koméntar ka guru dina Flipgrid.

#2. Ngarékam pidéo Pikeun Ngaréspon Siswa dina Wéb Flipgrid.

Metodeu koméntar murid ka murid pikeun ngaréspon atanapi ngoméntaran Flipgrid ngamungkinkeun murid ninggalkeun koméntar kana réspon murid sanés. 

Ieu kumaha carana masihan koméntar kana pidéo murid;

  • Pindah ka kaca Topik 
  • Pencét bagian Tanggapan pikeun ningali réspon anu diunggah ku Siswa sanés. 
  • Teraskeun teras klik réspon murid anu anjeun hoyong tinggalkeun koméntar.
  • Sakali anjeun dina halaman profil murid anu sanés, klik tombol "Rekam Tanggapan".
  • Ku ngalakukeun ieu, layar rekaman video bakal pop-up. Dina éta, anjeun bakal ningali wates waktos anjeun kedah ngarékam réspon pidéo anu diatur ku murid.
  • Pencét tombol beureum sareng ikon perékam pidéo pikeun ngamimitian ngarékam pidéo.
  • Saatos ngarekam video anjeun, marios deui, tambahkeun selfie, sareng detil sateuacan ngaklik Kirim.
  • Sakali anjeun ngalebetkeun réspon anjeun, réspon pidéo anjeun bakal muncul dina bagian réspon sareng réspon anu dikirimkeun ku murid sanés. 

Ku cara kitu, anjeun bakal tiasa mairan kana pidéo murid dina halaman wéb Flipgrid.

Ogé Baca: Kumaha Ngarékam Rapat dina Microsoft Teams

Kumaha Koméntar Siswa dina aplikasi Flipgrid?

Inget, siswa bisa kalayan gampang mairan Flipgrid ngagunakeun aplikasi Flipgrid. Situs wéb Flipgrid henteu dioptimalkeun pikeun smartphone. 

Siswa kedah ngaunduh aplikasi Flipgrid pikeun Android atanapi iOS supados tiasa mairan kana pidéo murid sanés.

Sakumaha biasa, aya dua pilihan sadia;

  • Métode koméntar murid ka guru
  • Metode koméntar murid ka murid

Ngarékam pidéo Pikeun Tanggapan Ka Guru Dina Aplikasi Flipgrid.

  • Ilubiung dina rapat ngagunakeun kode gabung anu dibagikeun ku guru. Kantun ngetik kana aplikasi pikeun ngaksés grup.
  • Sakali anjeun lebet, anjeun bakal ningali sadaya grup Flipgrid anjeun.
  • Pilih grup anu anjeun hoyong lebetkeun tina halaman grup.
  • Teras pilih topik anu anjeun hoyong tinggalkeun tanggapan. 
  • Rékam réspon anjeun ku cara ngetok ikon beureum sareng kaméra pidéo di katuhu handap halaman.
  • Sakali anjeun parantos ngarékam réspon anjeun, klik Kirim.

Ngarékam pidéo Pikeun Ngaréspon Siswa Dina Aplikasi Flipgrid.

Metodeu koméntar murid ka murid ogé tiasa nganggo Aplikasi Flipgrid. 

Pikeun tiasa masihan koméntar dina aplikasi Flipgrid, lakukeun ieu;

  • Dina kaca topik.
  • Gulung ka handap ka bagian Koméntar pikeun ningali koméntar anu ditinggalkeun ku murid sanés. 
  • Pencét tombol "Tambahkeun koméntar" dina unggal réspon. 
  • Tepok dina éta.
  • Rékam réspon anjeun ku cara ngetok ikon beureum sareng kaméra pidéo di katuhu handap halaman.
  • Sakali anjeun parantos ngarékam réspon anjeun, klik Kirim.

Ku ngirimkeun koméntar anjeun, anjeun parantos ngantunkeun réspon dina aplikasi Flipgrid.

Kumaha Koméntar Guru dina Flipgrid?

Sakumaha anu kami nyarios sateuacana, Flipgrid ngan ukur ngijinkeun koméntar ngalangkungan aplikasi pikeun mahasiswa. 

Tapi dina sisi sabalikna, Guru tiasa nganggo halaman wéb anu langkung gampang. Sadaya anu aranjeunna kedah laksanakeun nyaéta log in ngalangkungan akun pendidik Flipgrid sareng lebetkeun Dashboard Diskusi nganggo browser na. 

Janten pikeun guru ogé tiasa masihan koméntar ngeunaan Flipgrid, ieu anu kedah dilakukeun;

  • Buka Flipgrid dina browser
  • Ketik admin.flipgrid.com pikeun asup nganggo kredensial login anjeun.
  • Sakali anjeun lebet, angkat ka grup anu anjeun badé masihan tanggapan.
  • Pilih pidéo anu anjeun badé masihan tanggapan.
  • Klik dina simbol panah sakuliah ngaran murid.
  • Ayeuna, ketok dina tab eupan balik sarta eusian dina slot diperlukeun. Ieu ogé dimana anjeun tiasa nambihan koméntar téks pribadi pikeun ngaréspon kana pidéo murid.
  • Eupan balik bakal disimpen sacara otomatis. Anjeun oge bisa milih pikeun ngabagikeun link eupan balik atawa ngirim surat ku milih salah sahiji pilihan.

Ogé Baca: Balukar négatif Kaulinan Online ka siswa

Naon anu kuring laksanakeun upami kuring henteu tiasa unggah koméntar salaku mahasiswa dina Flipgrid?

Sakapeung, koméntar gagal diunggah dina Flipgrid naha anjeun nganggo halaman wéb atanapi nampi aplikasina.

Upami anjeun nyanghareupan tangtangan pikeun henteu tiasa muka topik sareng unggah koméntar, ieu anu anjeun kedah laksanakeun.

  • Pariksa setélan Topik Default anjeun
  • Pariksa Access Control

#1. Pariksa setélan Topik Default anjeun

  • Pilih ikon profil anjeun di katuhu luhur.
  • Pencét kana profil tina ménu.
  • Pilih tab Topik Default.
  • Gulung ka handap dugi ka anjeun sumping ka bagian Fitur Video. Upami tombol di gigireun koméntar pidéo janten abu-abu, pilih teras péngkolan héjo. (Ieu kedah ngalereskeun masalah anjeun.)
  • Upami setélanna parantos héjo, teras turutan pitunjuk salajengna.

#2. Pariksa Access Control

  • Pilih grup tina bagian Diskusi tur buka. 
  • Pencét kana Aksi sareng pilihan tombol turun di gigireunana. 
  • Ayeuna, pilih Édit Grup.
  • Dina kolom Edit Grup, gulung ka handap pikeun Aksés Control.
  • Di dieu, anjeun tiasa nambihan murid nganggo email atanapi nami pangguna. 
  • Ogé, anjeun tiasa ngarobih setélan aksés pidéo pikeun mastikeun yén mahasiswa tiasa unggah résponna tanpa aya masalah.
  • Sadaya koméntar anu dipasang dina topik éta bakal katingali ku anjeun dina bagian koméntar pidéo anu ageung.

Kumaha Kuring Ninggalkeun Koméntar Dina Tanggapan Pidéo Kuring dina Flipgrid?

Anu henteu terang seueur jalma nyaéta anjeun tiasa ngantunkeun koméntar kana koméntar anjeun dina Flipgrid.

Panginten kusabab wates waktosna, anjeun henteu tiasa nyimpulkeun naon anu anjeun nyarios dina koméntar pidéo, anjeun tiasa mairan koméntar anjeun pikeun neraskeun.

Ku cara kitu, kami nyarios yén anjeun mairan kana koméntar anjeun dina Flipgrid. Pikeun ngalakukeun ieu,

  • Klik video Anjeun. 
  • Sakali anjeun dialihkeun, klik tombol Tambihkeun Koméntar nalika anjeun ngagulung ka handap. 
  • Pencét kana tombol "Rekam Tanggapan".
  • Ku ngalakukeun ieu, layar rekaman video bakal pop-up. Dina éta, anjeun bakal ningali wates waktos anjeun kedah ngarékam réspon pidéo anu diatur ku guru.
  • Pencét tombol beureum sareng ikon perékam pidéo pikeun ngamimitian ngarékam pidéo.
  • Saatos ngarekam video anjeun, marios deui, tambahkeun selfie, sareng detil sateuacan ngaklik Kirim.
  • Sakali anjeun ngalebetkeun réspon anjeun, réspon pidéo anjeun bakal muncul dina bagian réspon sareng réspon anu dikirimkeun ku murid sanés. 

Ogé Baca: Kumaha ngagunakeun Google Meet dina Google Classroom

Patarosan anu Sering Ditaroskeun Ngeunaan Koméntar Dina Aplikasi atanapi Wéb Flipgrid

Naha Aya Cara Pikeun Unggah Ngan Koméntar Téks?

Leres, aya cara pikeun ngantunkeun koméntar téks dina Flipgrid.

Cara éta nyaéta ku nga-upload koméntar sacara langsung nganggo fitur koméntar pribadi.

Ninggalkeun komentar téks dina Flipgrid ngan sadia pikeun guru. 

Naha anjeun tiasa ngetik koméntar dina Flipgrid?

Guru bisa ngetik komentar dina Flipgrid tapi murid teu bisa. Siswa ngan ukur tiasa ngaunduh aplikasi Flipgrid pikeun Android atanapi iOS supados tiasa mairan kana pidéo murid sanés.

Kumaha Kuring Ngaktifkeun Koméntar Dina Flipgrid?

Pikeun ngaktipkeun komentar pikeun anggota dina Flipgrid, ieu naon anu kudu dipigawé;

  • Asup ka akun anjeun dina admin.flipgrid.com.
  • Pilarian topik dina halaman Topik anjeun sareng pilih Édit topik.
  • Dina tab Setélan, pilih hiji pilihan tina dropdown Komentar:
  • Pilih tombol Topik Pembaruan biru pikeun nyimpen parobihan anjeun.

Kumaha Kuring Nambahkeun Koméntar Pribadi Dina Flipgrid?

Pikeun nambihan koméntar pribadi dina Flipgrid, ieu anu kedah dilakukeun;

  • Buka pidéo anu anjeun badé mairan.
  • Rékam komentar anjeun.
  • Sateuacan ngeposkeun koméntar, angkat ka katuhu widang téks, klik Umum / Pribadi pikeun ngalih antara dua pilihan tina turunna.
  • Pencét swasta.
  • Teras posting.

Naha Tanggapan Flipgrid Umum?

Réspon Flipgrid tiasa umum atanapi pribadi gumantung kana setélan privasi. 

Kumaha Anjeun Ningali Pidéo Jalma Lain dina Flipgrid?

  • Kantun milih topik ku ngaklik judulna. 
  • Gulung ka handap pikeun ningali daptar pidéo anu aktip supados murid tiasa ningali.
  • Pilih pidéo anu anjeun pikahoyong.
  • Tuluy lalajo.

Naha Flipgrid Aman?

Leres, Flipgrid aman pikeun murangkalih sareng dewasa.

Ieu mangrupikeun alat anu luar biasa pikeun murid ngagunakeun sora pikeun nunjukkeun pangaweruhna. 

singgetan

Koméntar ngaliwatan téks atanapi pidéo dina aplikasi atanapi halaman wéb Flipgrid leres-leres mungkin sareng gampang upami anjeun nuturkeun léngkah-léngkah anu digariskeun di luhur.

Bingung naon waé?

Punten, tinggalkeun patarosan dina bagian koméntar di handap !!!

koméntar 2
Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Anjeun Dupi ogé kawas