Percentiles Skor GRE: Sadaya anu Anjeun Kedah Apal

Tulisan ieu ngandung inpormasi ngeunaan persentil Skor GRE sareng skor GRE pangsaéna pikeun lulusan, hukum, sareng sakola bisnis.

Pascasarjana kedah ngartos format GRE sareng silabus. Sadaya pascasarjana anu milarian pangakuan ka sakola pascasarjana kedah ngartos kumaha hal-hal jalanna sareng skor GRE anu kompetitif pikeun pangakuan.

Tes Umum GRE diwangun ku penalaran kuantitatif, penalaran verbal, sareng tulisan analitis. Kéngingkeun skor luhur dina penalaran kuantitatif, penalaran verbal, sareng tulisan analitis penting. Anu penting ogé nyaéta skor persentil.

Skor persentil anjeun bakal nangtukeun naha anjeun bersaing pikeun pangakuan atanapi henteu. Skor persentil dipaké pikeun ngabandingkeun skor hiji ngalamar jeung skor test-takers séjén. Jalma anu skor dina persentil 60th atanapi langkung luhur ngagaduhan kasempetan pangakuan anu langkung saé.

Maca tulisan ieu dugi ka tungtungna terang skor GRE kalapa pikeun pangakuan ka lulusan sakola.

GRE Score Percentiles

GRE Score Percentiles

Persentil skor GRE mangrupikeun réngking pikeun mastikeun skor GRE kalapa diantara anu nyandak tés. Persentil skor GRE nangtoskeun upami skor GRE anjeun cukup kompetitif upami dibandingkeun sareng skor anu nyandak tés sanés.

Skor GRE anu diperoleh tina penalaran kuantitatif, penalaran verbal, sareng tulisan analitik pakait sareng sababaraha persentil. Pikeun pinuh ngartos harti persentil, ieu conto. 

Salaku conto, nalika anjeun nampi skor anu cocog sareng persentil ka-99 dina nalar verbal, éta hartosna anjeun nampi skor anu langkung luhur tibatan ka-99 anu nyandak tés dina nalar verbal. Hal anu sami kajadian pikeun penalaran kuantitatif sareng tulisan analitis.

Persentil skor GRE ngabantosan pascasarjana, sareng skor GRE pikeun dituju. Persentil skor GRE pakait sareng skor dina unggal bagian GRE, anu kalebet penalaran kuantitatif, penalaran verbal, sareng tulisan analitis.

Tiap bagian boga daptar rankings persentil na, sarta percentiles béda dina unggal bagian GRE.

Naha Percentiles Penting?

Persentil penting sareng diperyogikeun ku sababaraha paguron luhur salaku syarat asupna. Sapertos GPA SMA penting sareng diperyogikeun pikeun pangakuan kana studi sarjana, sababaraha paguron meryogikeun persentil GRE pikeun pangakuan.

Sacara umum, GRE diperyogikeun pikeun pangakuan kana sababaraha program pascasarjana. Pikeun paguron luhur pikeun nangtukeun calon anu pantes pikeun pangakuan, aranjeunna nganggo persentil salaku kriteria pamilihan.

Ogé Baca: 25+ Kursus Online Gratis Di Kanada Kalayan Sértipikat

Verbal jeung Quant Persentil

skor GRE dina bagian béda bisa rupa-rupa persentil. Salaku conto, upami ngalamar skor 330 dina GRE nyata. Ngalamar skor 165 dina bagian Matematika sareng 165 dina bagian Verbal, persentilna bakal rupa-rupa.

Kalayan skor 165 dina Matematika, persentasena nyaéta 86%, sedengkeun skor anu sami dina bagian verbal nyaéta 96%. Ieu nunjukkeun yén skor 165 dina Matematika sareng Verbal bakal gaduh réngking persentil anu béda.

Sanajan kitu, ranking persentil dina unggal bagian gumantung kana perséntase takers test anu meunang skor 165. A GRE alus kuantitatif skor persentil kahontal lamun taker test bisa skor luhur 165.

Hayu urang nempo GRE skor percentiles quant na verbal.

Verbal Penalaran Bagian Persentil

Réngking Persentil Penalaran VerbalSkor Penalaran Verbal
96-99165-170
86-96160-165
68-86155-160
46-68150-155
26-46145-150
11-26140-145
3-11135-140
1-3131-135

Persentil Bagian Penalaran Kuantitatif

Rengking Persentil Penalaran KuantitatifSkor Penalaran Kuantitatif
86-96165-170
73-86160-165
56-73155-160
37-56150-155
19-37145-150
7-19140-145
2-7135-140
1-2130-135

Persentil Tulisan Analitik

AsupPangkat Persentil Tulisan Analitik
6.099
5.598
5.093
4.582
4.059
3.542
3.017
2.57
2.02
1.51

Naon Pituduh pikeun Skor GRE?

Sacara umum, anjeun bakal nampi tilu skor GRE dina laporan skor anjeun. Hiji pikeun nalar kuantitatif, sami pikeun nalar verbal, sareng tulisan analitis.

Rentang skor GRE

bageanSkor Range
Nalar Wanayasa130-170 dina increments hiji-titik
Nalar verbal130-170 dina increments hiji-titik
Tulisan analitis0-6 dina increments satengah-titik

Ogé Baca: Indiana Universitas Bloomington: Admissions, ranking, syarat

Naon Anu Dianggap Skor GRE Anu Saé?

Sakumaha anu kami nyarios sateuacana, persentil skor GRE mangrupikeun rangking anu nangtukeun sabaraha kompetitif skor GRE anu ngalamar dibandingkeun sareng anu nyandak tés sanés. Kalayan skor GRE anu saé, pelamar dianggap kompetitif pikeun pangakuan kana studi pascasarjana.

Skor GRE panghandapna dina nalar kuantitatif jeung bagian nalar verbal nyaeta 130, sedengkeun skor GRE pangluhurna dina dua bagian nyaeta 170. Sanajan kitu, skor komposit pikeun bagian bisa rupa-rupa ti 260 ka 360 titik.

Skor GRE anu saé gumantung kana sababaraha faktor. Éta gumantung kana karakteristik aplikasi sakola pascasarjana, distribusi skor GRE tina program anu dipikahoyong atanapi ambisi pribadi.

Naon Persentil anu saé dina GRE?

Persentil anu saé dina GRE penting pisan pikeun pangakuan kana program khusus. Persentil anu saé dina tés umum GRE beda-beda dumasar kana lembaga sareng jinis program.

Skor ujian GRE sareng persentil skor GRE bakal rupa-rupa pikeun tiap bagian ujian. Pikeun ngartos kumaha ieu jalan, urang bakal ningali sababaraha conto pikeun persentil GRE.

Contona, program Ékonomi di UC Davis merlukeun 60th atawa saluhureuna persentil skor GRE dina verbal jeung minimum persentil 70th dina quant. Sakola pascasarjana ogé meryogikeun persentil skor GRE 30th atanapi langkung luhur sacara lisan pikeun panyatur basa Inggris anu henteu naif.

Harvard Graduate School of Education merlukeun rata-rata persentil ka-50 pikeun nalar verbal sareng persentil ka-30 kanggo skor kuantitas.

Naon Rata-rata Skor GRE pikeun Pascasarjana?

Ayeuna hayu urang tingali rata-rata skor GRE anu diperyogikeun pikeun program di sababaraha paguron luhur.

programsakolaJumlah rata-rataVerbal rata-rata
Élmu Pulitik PhDAdipati Universitas162164
Ékonomi PhDGeorge Mason Universitas158160
Psikologi PhDUniversitas Michigan160161
Atikan PhDUniversitas Virginia156160
PhD TéknikGeorgie Tech163155
Statistik PhDStanford Universitas166159
Kaséhatan Umum MPHUCLA159156

Naon skor GRE pikeun Sakola Usaha?

Pikeun kéngingkeun asup ka sakola pascasarjana, anjeun kedah ngahontal skor GRE anu diperyogikeun pikeun program pilihan anjeun. Upami anjeun badé nyandak GRE pikeun pangakuan ka sakola bisnis, anjeun kedah terang skor standar anu diperyogikeun pikeun pangakuan.

Sacara umum, sakola bisnis luhur ngabutuhkeun skor GRE pangsaéna pikeun pangakuan. Skor GRE anu dibutuhkeun pikeun sababaraha sakola bisnis luhur pisan kompetitif sapertos skor GMAT.

Janten kompetitif pikeun pangakuan ka sakola bisnis luhur, anjeun kedah narékahan pikeun skor GRE anu langkung luhur. Lakukeun kitu bakal ningkatkeun kasempetan pangakuan anjeun dumasar kana standar anu diperyogikeun sakola bisnis.

Naon Skor GRE Diperlukeun pikeun Sakola Hukum?

Sababaraha sakola hukum ayeuna nampi GRE salaku pengganti LSAT. Nanging, ieu sanés pilihan anu pangsaéna pikeun kalolobaan pascasarjana anu ngalamar sakola hukum.

Sacara umum, GRE dianggap pengganti anu teu pantes pikeun LSAT pikeun pelamar anu digolongkeun kana salah sahiji kategori di handap ieu.

  • Ngalamar anu tiasa nampi skor LSAT median sakola anu dipikaresep.
  • Ngalamar anu sakola anu dipikaresep mangrupikeun diantara 20 sakola hukum anu paling luhur sareng hoyong aplikasina janten kompetitif.
  • Anu kabetot dina sakola hukum anu henteu nampi GRE.
  • Upami anjeun narékahan pikeun beasiswa istighfar, GRE sanés pengganti anu cocog pikeun LSAT.

Upami anjeun mutuskeun nyandak GRE salaku pengganti LSAT, anjeun kedah terang yén seuseueurna konverter GRE ka LSAT ETS ditolak ku sababaraha pangakuan profésional.

Para ahli pangakuan utamina museurkeun kana persentil skor GRE anjeun dina unggal bagian.

Nanging, upami anjeun mutuskeun pikeun nerapkeun ka sakola hukum anu ngan ukur skor GRE, éta tiasa dianggap pas upami anjeun gaduh alesan pikeun éta.

Ngalamar ka sakola hukum kalayan skor GRE bakal dianggap luyu upami alesan anjeun kalebet;

  • Nerapkeun kana program gelar ganda anu peryogi skor GRE.
  • Anjeun teu kabetot pikeun nerapkeun ka program luhur
  • Anjeun henteu paduli ngeunaan pangaruh kaputusan ieu dina seleksi beasiswa istighfar.
  • Anjeun parantos nyandak sababaraha tés prakték LSAT, ogé parantos réngsé program LSAT lengkep.

Kumaha GRE Score Percentiles diitung

Tes umum GRE diwangun ku penalaran kuantitatif, penalaran verbal, sareng tulisan analitis. Tés umum GRE tiasa dumasar kana komputer atanapi kertas.

Nalar verbal jeung nalar kuantitatif ngawengku dua bagian. Unggal bagian dina nalar verbal jeung nalar kuantitatif boga 20 patarosan. Tingkat kasulitan dina bagian kadua dumasar kana kinerja ngalamar dina bagian kahiji.

Sacara umum, unggal patarosan dina bagian nyumbang kana skor. Gumantung kana patarosan anu anjeun tiasa ngajawab leres dina bagian, skor bakal dicandak teras dirobih janten skor skala. 

Bagian tulisan analitis tina tés berbasis komputer diulas ku pamaca anu berpengalaman. Pamaca anu berpengalaman bakal marios dua karangan sareng skor dina skala genep titik bakal ditampi.

Salajengna, karangan ogé bakal nampi skor komputerisasi tambahan. Skor ieu dicandak tina program anu dikembangkeun ku ETS. Anjeun bakal diperyogikeun pikeun nganalisis masalah sareng argumen dina bagian ieu.

Anjeun kedah ngalakukeun ieu nyalira pikeun argumen sareng masalah sareng anjeun gaduh waktos 30 menit pikeun ngarengsekeun tugas ieu. Dina periode anu ditangtukeun, anjeun kedah meunteun sareng nganalisis subjek anu dipasihkeun sareng nampilkeun karangan anu wajar.

Tes GRE tiasa dilaksanakeun sababaraha kali sareng skor valid dugi ka lima taun, mimitian ti tanggal tés. Salaku tambahan, tés GRE ogé tiasa nyayogikeun pilihan ScoreSelect. Kalayan pilihan ScoreSelect, anjeun bakal tiasa mutuskeun skor anu anjeun hoyong kirimkeun ka lembaga anu anjeun pikahoyong.

Naon Dupi Skor GRE Low?

Skor GRE anu dianggap goréng atanapi rendah nyaéta skor anu tumiba sakitar persentil ka-25. Salaku conto, upami anjeun ngahontal skor 145 dina persentil verbal GRE atanapi 147 pikeun persentil kuantitatif, anjeun kalebet persentil ka-25.

Peringkat dina persentil ka-25 tina penalaran verbal sareng penalaran kuantitatif dianggap persentil skor GRE rendah.

Naon Dupi Skor GRE Tinggi?

 Skor GRE anu luhur saingan pikeun pangakuan kana program pascasarjana sareng sakola. Kalayan skor GRE anu saé, anjeun gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun asup kana program pascasarjana sareng universitas anu anjeun pikahoyong.

Janten naon skor GRE kalapa?

Upami anjeun ngahontal skor 159 dina penalaran verbal sareng skor 163 dina penalaran kuantitatif, anjeun rengking dina persentil ka-80 dina unggal bagian. Janten dina persentil ka-80 hartosna anjeun aya dina 20% pangluhurna anu nyandak tés.

Ogé Baca: Naon Skor MCAT Anu Saé? | Sadayana Anjeun Kudu Nyaho

Sabaraha lami GRE Scores Sah?

Skor tés GRE valid pikeun waktos anu lumayan. Éta valid pikeun sakitar lima taun ti tanggal tés. 

Upami anjeun nyandak GRE sateuacan tanggal 1 Juli 2017, skor GRE anjeun kadaluwarsa dina bulan Juli 2022. Kana béakna skor GRE anjeun, ETS bakal ngahapus skor anjeun sareng anjeun moal tiasa nyandak skor GRE anjeun.

Sabaraha lami abdi tiasa ngantosan kéngingkeun skor GRE abdi?

Saatos 10 dugi ka 15 dinten ngalengkepan GRE, skor GRE resmi anjeun bakal sayogi. Pikeun skor GRE teu resmi anjeun, aranjeunna sayogi dina waktos anu lami. Skor henteu resmi GRE sayogi di pusat tés, upami anjeun kedah ngalaporkeun skor saatos réngsé ujian anjeun.

Sabaraha lami kanggo Kirim Skor GRE?

Saatos réngsé pamariksaan, béwara email bakal dikirim ka anjeun dina 10 dugi ka 15 dinten. Surélék bakal ngandung inpormasi anu mastikeun yén skor GRE anjeun dikirim ka sakola anu anjeun pikahoyong.

Upami anjeun mutuskeun ngalebetkeun skor GRE dina dinten uji, anjeun gaduh pilihan pikeun ngirim sadaya skor GRE atanapi skor panganyarna anjeun tina lima taun katukang. Anjeun tiasa ngirim skor GRE anjeun atanapi skor panganyarna ka opat sakola gratis.

kacindekan

Skor GRE mangrupikeun syarat éntri pikeun pangakuan kana program khusus sareng sakola pascasarjana. Persentil skor GRE mangrupikeun réngking anu nunjukkeun pelamar kalapa diantara anu nyandak tés. 

Rengking dina persentil ka-80 atanapi saluhureuna saingan sareng dianggap skor GRE anu luhur sedengkeun réngking dina persentil ka-25 lumayan rendah. Persentil penting nalika datang ka pangakuan kana studi pascasarjana sareng pelamar kalayan skor GRE anu luhur ngagaduhan kasempetan pangakuan anu langkung saé.

saran

Rujukan

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Anjeun Dupi ogé kawas