Konsep sareng Konvénsi Akuntansi: Sadayana Anu Anjeun Kedah Nyaho

Tulisan ieu ngandung inpormasi komprehensif sareng wawasan ngeunaan konsép sareng konvénsi akuntansi.

Penting pikeun nyimpen catetan kauangan pikeun tujuan rujukan. Konsep sareng konvénsi akuntansi mangrupikeun titik awal pikeun ngajaga catetan sareng transaksi kauangan.

Akuntan kedah ngartos pentingna konsép sareng konvénsi akuntansi pikeun mastikeun yén transaksi sareng catetan kauangan dicandak sacara akurat. Éta ogé penting pikeun hiji akuntan uninga prosedur perlu nuturkeun sarta ngahindarkeun kasalahan anu bisa ngakibatkeun karugian.

Upami anjeun hiji akuntan dina firma, anjeun kedah terang bédana antara konsép sareng konvénsi akuntansi. Anjeun ogé kedah terang arti konsép sareng konvénsi pikeun ningkatkeun kaahlian sareng kamampuan anjeun.

Dina tulisan ieu, kami parantos ngajelaskeun bédana sareng pentingna duanana istilah (konsép sareng konvénsi) sareng sadaya anu anjeun kedah terang. Sateuacan urang lebet kana detil, hayu urang mimitian ku ngartos konsép akuntansi.

Konsep jeung Konvénsi Akunting

Pamahaman Konsep Akuntansi

Akuntan anu damel di perusahaan kedah ngartos konsép akuntansi. Janten naon konsép akuntansi?

Konsep akuntansi mangrupikeun asumsi pikeun nyiapkeun akun akhir. Éta ogé janten yayasan pikeun ngarékam transaksi bisnis pikeun firma sareng lembaga keuangan. Konsep akuntansi mangrupikeun basa anu ngalangkungan inpormasi penting.

Kalayan konsép akuntansi, akuntan tiasa mengklasifikasikan sareng ngalaporkeun rékaman transaksi kauangan sareng bisnis ka pamangku kapentingan. Konsep akuntansi mangrupikeun ideu anu dianggo pikeun ngasistemkeun prosés akuntansi.

Konsep akuntansi ngahartikeun konstrain sareng parameter kumaha fungsi lembaga keuangan atanapi perusahaan. Akuntan ngembangkeun konsép akuntansi sareng aranjeunna ngagunakeun pangalamanana pikeun nyetél istilah éta.

Ayeuna hayu urang nempo sababaraha konsep akuntansi

Ogé Baca: Kumaha Ngarékam Rapat dina Microsoft Teams

konsistensi

Dina subyek konsép sareng konvénsi akuntansi, konsép munggaran anu bakal urang tingali nyaéta konsistensi. Transaksi sareng metode pangajen diperlakukeun dina cara anu sami ku akuntan taunan. Ku cara kitu, akuntan tiasa kalayan gampang ngabandingkeun kinerja kauangan tina période tinangtu ka waktos salajengna. Hal ieu dilakukeun pikeun ngajaga catetan tina pagelaran kauangan salami sababaraha taun.

Entitas Bisnis

Badan usaha mangrupikeun konsép anu ngarujuk kana anggapan yén perusahaan henteu mandiri tina anu gaduhna. Ieu ngan saukur ngandung harti yén lamun hiji aksi dilaksanakeun dina usaha, éta moal mangaruhan boga na sagala cara.

harga

Konsep ieu ngalibatkeun akuntan ngarékam transaksi sareng nyerat biaya jumlah pameseran henteu paduli jumlah anu saleresna. Akuntan ngalakukeun ieu pikeun nyegah ngarékam nilai anu sawenang.

Bade Prihatin

Akuntan anu damel sareng perusahaan henteu nganggap yén perusahaan bakal bangkrut. Aranjeunna kedah ningali sapotong bukti anu nunjukkeun yén perusahaan bakal bangkrut.

Aspék Ganda

Aspék dual nyaéta kapercayaan yén sagala transaksi anu dilakukeun mangaruhan dua akun. Hal ieu dipercaya yén urus mangaruhan giver jeung panarima ogé.

Ukur Duit

Nalika akuntan beroperasi, aranjeunna ngan ukur ngarékam istilah sareng nilai moneter dina buku catetanana. Akuntan henteu paduli kana faktor sareng masalah anu sanés.

sapagodos

Di dieu, akuntan bakal cocog panghasilan sareng biaya salami periode akuntansi tinangtu. Akuntan ngalakukeun ieu pikeun ngukur kauntungan pikeun période anu ditangtukeun.

Prudence

Janten hiji akuntan mangrupikeun padamelan anu teu tiasa mampuh ngalakukeun kasalahan konyol. Accountants nyokot ngalepatkeun pikeun kasalahan slight dina pakasaban maranéhanana, sarta aranjeunna mayar sagala karugian moneter dina catetan maranéhanana.

Janten ati-ati pisan dina padamelanna, akuntan henteu mikawanoh kauntungan dugi ka penjualan réngsé.

Périodik

Di dieu, akuntan ngarékam laporan kauangan sareng transaksi dina ahir taun. Aranjeunna ngarékam laporan kauangan dina ahir taun kauangan pikeun ngévaluasi kinerja kauangan.

realisasi

Nalika perusahaan ngarékam transaksi, aranjeunna ngan ukur ngarékam transaksi saatos aranjeunna kedah terang jumlah total anu ditampi.

Naha Konsep Akuntansi Penting?

Sakumaha anu ceuk urang tadi, konsép sareng konvénsi akuntansi mangrupikeun asumsi pikeun nyiapkeun akun akhir. Sacara umum, konsép akuntansi nyiptakeun prosedur universal pikeun firma sareng lembaga keuangan pikeun nuturkeun.

Ngaliwatan konsép akuntansi, firms tiasa nyiptakeun rasionalitas sareng kohesivitas nalika nyandak kaputusan kauangan sapertos perencanaan anggaran. Konsep akuntansi mangpaat pikeun alesan ieu.

  • Konsep akuntansi nyiptakeun dasar pikeun ngabenerkeun sengketa akuntansi anu tiasa lumangsung iraha waé.
  • Konsep akuntansi netepkeun standar akuntansi pikeun perusahaan sareng perusahaan.
  • Konsep akuntansi mastikeun catetan kauangan anu dicandak ku akuntan.
  • Konsep akuntansi mastikeun organisasi sareng perusahaan henteu kalibet dina panipuan kauangan nalika ngalengkepan laporan kauanganna.

Ogé Baca: Kasempetan Karir Pikeun Siswa BCom

Pamahaman Konvénsi Akunting

Kami masih dina subyek konsép sareng konvénsi akuntansi.

Di dieu, urang hoyong ngajelaskeun konvénsi akuntansi sareng naha éta penting. Konvénsi akuntansi mangrupikeun kumpulan pedoman anu dianggo pikeun ngabantosan perusahaan pikeun nyandak kaputusan ngeunaan cara ngalacak transaksi bisnis khusus.

Konvénsi akuntansi ngabantosan perusahaan pikeun ngawas transaksi bisnis anu henteu kajawab sapinuhna dumasar kana standar akuntansi perusahaan. 

Tapi, tungtunan éta henteu sah sacara hukum, tapi ditampi ku kalolobaan badan akuntansi. Kalayan bantosan konvénsi akuntansi, badan akuntansi tiasa nyayogikeun konsistensi, ogé nyiptakeun kajelasan. Éta ogé ngarengsekeun masalah praktis anu lumangsung nalika nyiapkeun laporan kauangan.

Salaku isu final anyar, parobahan jeung produk lumangsung, prakték akuntansi ngadegkeun konvénsi anyar akuntansi.

Konvénsi utama akuntansi ngawengku ieu di handap.

konsistensi

Pikeun akuntan ngajaga hal-hal anu dipercaya sareng di tempatna, akuntan bakal ngagunakeun prinsip akuntansi anu sami dina siklus akuntansi anu béda. Ngaliwatan prosés ieu, akuntan tiasa kalayan gampang ngaksés kinerja kauangan perusahaan dina waktos anu tangtu. 

Kusabab prinsip akuntansi sami, akuntan tiasa meunteun sareng ngabandingkeun kumaha kinerja perusahaan salami periode kauangan.

Konservatisme

Di dieu, akuntan nyandak pancegahan nalika aranjeunna nyayogikeun perkiraan pikeun kawajiban sareng aset. Akuntan ngalakukeun tindakan anu aman, sareng aranjeunna ogé nganggap anu paling awon anu tiasa kajantenan pikeun masa depan finansial perusahaan.

Panyingkepan pinuh

Badan akuntan nyayogikeun sareng ngabagikeun unggal inpormasi anu aranjeunna anggap penting henteu paduli karusakan anu diakibatkeun ka perusahaan.

Materialitas

Salaku bagian tina nyandak kaputusan pikeun marios laporan kauangan, perusahaan bakal ngabagi inpormasi sapertos acara anu material.

Naha Konvénsi Akuntansi Penting?

Tangtosna, konvénsi akuntansi penting salaku konsép akuntansi. Pausahaan nyieun prosedur maranéhanana pikeun kumaha carana ngalengkepan operasi kalayan bantuan konvénsi akuntansi.

Salian ti éta, konvénsi akuntansi ogé aya mangpaatna dina sababaraha cara;

  • Konvénsi Akuntansi nyayogikeun metode standar pikeun dianggo ku perusahaan.
  • Konvénsi akuntansi mastikeun yén badan akuntansi nyandak catetan transaksi anu sampurna sapertos aranjeunna.
  • Kalayan konvénsi akuntansi, badan akuntansi tiasa gampang ngabandingkeun sareng marios période kauangan.
  • Konvénsi Akuntansi ningkatkeun prosedur ngabandingkeun firms sareng pesaing, sabab sadayana nuturkeun sareng niténan prosés anu sami.

Konsep jeung Konvénsi Akunting

Konsep sareng konvénsi akuntansi ngabantosan nyiptakeun prosés nyandak rékaman inpormasi kauangan sareng data penting. Nanging, konsép sareng konvénsi akuntansi ngagaduhan tujuan anu béda, sareng aya bédana antara aranjeunna. 

Ieu di handap aya bédana antara konsép sareng konvénsi akuntansi.

bias

Sanajan konsép akuntansi anu universal tur teu boga kasempetan bias, kamungkinan Konvénsi akuntansi keur bias tinggi. Naha konvénsi akuntansi gaduh kamungkinan anu luhur pikeun bias?

Konvénsi akuntansi boga kamungkinan luhur keur bias sabab prakték akuntansi béda diatur konvénsi akuntansi. Prakték akuntansi anu béda-béda tiasa nganggo pertimbangan sareng kapercayaan pribadi nalika nyetél konvénsi akuntansi.

prioritas

Nalika damel dina pangropéa akun, konsép akuntansi dianggo. Di sisi anu sanés, konvénsi akuntansi dianggo ku akuntan nalika nyiapkeun laporan kauangan. Konvénsi akuntansi biasana dianggo pikeun nyiapkeun laporan kauangan dina ahir siklus akuntansi.

Pangakuan Hukum

Konsép akuntansi sacara sah diakuan ku akuntan, sedengkeun konvénsi akuntansi henteu diakuan dina cara anu sami.

Beda antara konsép sareng konvénsi akuntansi nyaéta konsép akuntansi digolongkeun dina Prinsip Akuntansi anu Ditampi Umum (GAAP), sedengkeun konvénsi akuntansi henteu. 

The General Accepted Accounting Principles (GAAP) mangrupikeun standar akuntansi anu diadopsi ku Komisi Sekuritas sareng Bursa Amérika Serikat.

Tuturkeun ngaliwatan

Konvénsi akuntansi dianggap kirang restrictive sarta aranjeunna henteu dituturkeun ku loba firms. Di sisi anu sanésna, akuntan nuturkeun konsép akuntansi sabab éta prosés tradisional.

Ogé Baca: Nestle Nutrition Institute ukhuwah

Adaptasi seragam

Sababaraha perusahaan sapuk pikeun seragam nampi sareng adaptasi konsép akuntansi. Hal anu sami kajadian sareng konvénsi akuntansi. Usaha henteu nampi atanapi adaptasi konvénsi akuntansi.

Ieu kusabab konvénsi akuntansi béda-béda ti perusahaan ka perusahaan. Janten perusahaan nampi sareng adaptasi konsép akuntansi kana konvénsi akuntansi.

Tempat Dimana Konvénsi Akunting Larapkeun

Konvénsi Akuntansi bisa jadi teu seragam diadaptasi ku usaha, tapi aranjeunna tiasa mangpaat ku cara séjén. 

Salaku conto, konvénsi akuntansi tiasa diterapkeun kana pangajen inventaris. Nalika aya kabutuhan pikeun nangtukeun nilai ngalaporkeun inventaris, konvénsi akuntansi nunjukkeun yén panggantian atanapi nurunkeun biaya sajarah kedah janten nilai moneter.

Saterusna, konvénsi akuntansi ogé bakal ngarahkeunnana yén parobahan baris item teu kudu dilakukeun pikeun nilai pasar atawa inflasi. Contona, nalika wangunan dibeuli pikeun jumlah husus, teu kudu aya parobahan harga dina buku catetan irrespective tina harga wangunan urang ayeuna.

Patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan Konsép sareng Konvénsi Akuntansi 

Di handap ieu patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan konsép sareng konvénsi akuntansi.

Naon konsép akuntansi?

Konsep akuntansi mangrupikeun asumsi pikeun nyiapkeun akun ahir. Éta ogé janten yayasan pikeun ngarékam transaksi bisnis pikeun firma sareng lembaga keuangan. Konsep akuntansi mangrupikeun basa anu ngalangkungan inpormasi penting. 

Aya sababaraha dasar prakték akuntansi anu kalebet konsep éntitas anu kapisah, konsép pangukuran artos, konsép going concern, konsép dual-aspék, konsép période akuntansi, sareng prinsip matching, diantarana. 

Naon konvénsi akuntansi?

Konvénsi akuntansi mangrupikeun kumpulan pedoman anu dianggo pikeun ngabantosan perusahaan pikeun nyandak kaputusan ngeunaan cara ngalacak transaksi bisnis khusus.

Konvénsi akuntansi ngabantosan perusahaan pikeun ngawas transaksi bisnis anu henteu kajawab sapinuhna dumasar kana standar akuntansi perusahaan.

Naon konvénsi konservatisme?

Istilah Konvénsi konservatisme ngarahkeunnana yén hiji pausahaan kudu nyieun dibekelan pikeun liability diragukeun.

kacindekan

Konsep sareng konvénsi akuntansi duanana ngabantosan dina nyiptakeun prosedur universal pikeun ngarékam rinci sareng transaksi kauangan.

Konsep akuntansi penting sabab nyiptakeun prosés anu tiasa dituturkeun ku firma akuntansi. Pausahaan tiasa ngadamel prosedur ngeunaan cara ngalengkepan operasi kalayan bantosan konvénsi akuntansi.

saran

Rujukan

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Anjeun Dupi ogé kawas